Kategorier
Skolledningen

Terminsstart

Välkommen till en ny termin! Självfallet påverkas vår verksamhet av läget och vi har bl a fått anpassa antal deltagare för inplanerade föreläsningar och aktiviteter. Enligt nationella beslut är det närundervisning som gäller men vi kommer att under en period återuppta möjligheten att följa med undervisningen genom uppkoppling via kamrat när man måste stanna hemma.

Vi har ledsamt nog fått ställa in planerade utbyten till Frankrike och Spanien. Vi planerar om och lever på hoppet om att kunna genomföra dessa när smittspridningen minskar. Låt oss hoppas att det sker inom en snar framtid. 

Men vad är annars på gång? Kommande period handlar om uppföljning av studierna för våra elever. Nu är vi i omdömesperioden och studielägessamtalen pågår. Årskurs åk 3 arbetar för fullt med sina gymnasiearbeten. 

Den 8 februari har vi planerat för vårt populära Öppet Hus som vi hoppas kan ske på plats. Håll utkik efter mer information och tipsa gärna vänner och bekanta som vill veta mer om Södra Latin. 

Tillsammans rider vi ut perioden och kämpar på! Våra elever är fantastiska! Det är också helt underbart att vi går mot ljusare tider och kan vara på skolan på heltid igen! 

Av Gabriella Björk

Rektor på Södra Latin.

Lämna ett svar