Aktuellt

Det har varit ett annorlunda år i MFSL där vi fått hitta nya arbetssätt. Trots begränsningar har vi kunnat stödja eleverna på skolan genom de verksamheter som ändå kunnat fortgå.

Vi har bidragit till flera nummer av Latin Lover, SLAVS har fått stöd och ett par av elever ordnade evenemang har fått bidrag. Södraandan-stipendiet delades ut i maj (läs mer här nedan) och tre mottagare av Tranströmer-stipendiet är utsedda (läs mer här).

Vi hoppas på återgång till mer normal verksamhet till hösten. Håll utkik efter vårt nyhetsbrev i september.

Ha en skön sommar!

_ _ _ _ _ _ _ _

Stort grattis till årets talangfulla Tranströmer-stipendiater!

Mira Hjolman
Paulina Virtanen
Emma Wrangsjö

MFSL och juryn tackar för alla bidrag. Vi hoppas kunna genomföra ceremoni med utdelning av diplom och uppläsning av de vinnande bidragen under nästa hösttermin.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

SÖDRAANDAN-STIPENDIET 2020

I maj delade vi äntligen ut Södra-andan-stipendiet 2020, kraftigt försenat. Mycket värdiga stipendiater var Wulf Hedlund och Erik Aglert. Utdrag från motiveringarna:

Wulf Hedlund ger i kanalerna Livet på Södra Latin en osminkad inblick i sin vardag som elev på Södra, dyker med sina karakteristiska kommentarer ner i stora och små ämnen, och är orädd och rättfram i sitt val av intervjuoffer. Under en tid när det har varit svårt att samla skolan fysiskt har Livet på Södra Latin skapat gemenskap genom att vara något att känna igen sig i, ha roligt åt och få insikter av. Dessutom sprids skolans namn och anda över hela världen!
På Södra Latin finns så många möjligheter att engagera sig att det känns omöjligt att hinna med allt under en gymnasietid – men det har Erik Aglert lyckats med. Från Elevkåren, till Latin Lover och inte minst i SLAVS har Erik utforskat allt engagemang på skolan. För att inte glömma den episka Distansvisan! Erik har också hjälpt till att proffsigt livestreama möten och event och på så sätt möjliggjort engagemang för alla skolans elever. Skolan har mycket att tacka Erik för – om någon har Södraanda så är det han!

GRATTIS!

– – – – – – – – – – – – – – – –

Om man glömt betala medlemsavgiften går det utmärkt att göra nu. Medlemsavgiften är 300 kronor per familj och betalas till plusgiro 19 33 43-1 eller med Swish 123-633 43 95. Medlemsavgifterna kommer till fullo eleverna till godo, styrelsen jobbar ideellt och föreningen har mycket låga omkostnader.

Handlingarna från årsmötet 2020 finner du här, protokollet ligger på fliken Protokoll.

MFSL årsmöte 2020 Dagordning

MFSL Verksamhetsberättelse 2019-2020

Resultaträkning för MFSL VÅ 2019-20

Ekonomisk planering för MFSL 20-21

Revivionsberättelse MFSL 2019-2020

– – – – – – – – – – – – – – – –

Utdelning av TRANSTRÖMER-stipendiet 2020 skedde 18 september!

Stipendiaterna är:

Britta Lignell (verkets namn “Diminuendo”)

Alice Maddock (verkets namn “Little Boy”)

Zelda Nilsson Cederberg (verkets namn “Kommer ihåg”)

På bilden syns – från vänster – Britta, Alice och Zelda, och Ingvar (bibliotekarie) samt Alexandra och Karin från MFSL.

Grattis till dessa oerhört duktiga skribenter!

 – – – – – – – – – – – – – – –

Gå gärna med i vår Facebook-grupp!