Aktuellt

Årsmöte på torsdag 30 september!

Varmt välkomna på Årsmöte i MFSL 30 sept kl 19.00 i sal A125, plan 1.

Vi hoppas få träffa er då, och att det finns några bland er som har lust att delta som ledamot under läsåret. Vi behöver några nya i styrelsen för att vi ska kunna fortsätta verksamheten stadgeenligt, då några ledamöters barn har tagit studenten och följaktligen slutar. Styrelseuppdraget är inte särskilt betungande, vi har styrelsemöte knappt en gång i månaden, där vi får uppdatering från elevkår och skolledning, och behandlar inkomna ärenden, t ex bidragsansökningar. Några återkommande projekt har vi också under året, som stipendier och körteorikursen. Det här är en unik chans att komma bakom kulisserna på ditt barns gymnasieskola, och få inblick i både ledningsfrågor och elevernas vardag. Det är roligt, spännande och viktigt! Och så får du lära känna några andra föräldrar!

Innan årsmötet kommer några elever leda rundvandring i skolan, och berätta om byggnad och historia. För rundvandring samlas vi i foajén kl 18.00.

Alla handlingar finns längst ner på den här sidan och några utskrifter kommer finnas på plats. Enkel fika blir det också!

Hjärtligt välkomna!

Har du frågor, eller vill veta mer vad det innebär att vara ledamot: maila till mfsl@live.se

 

 

_ _ _ _ _ _ _ _

Stort grattis till årets talangfulla Tranströmer-stipendiater!

Mira Hjolman
Paulina Virtanen
Emma Wrangsjö

MFSL och juryn tackar för alla bidrag. Vi hoppas kunna genomföra ceremoni med utdelning av diplom och uppläsning av de vinnande bidragen under nästa hösttermin.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – –

SÖDRAANDAN-STIPENDIET 2020

I maj delade vi äntligen ut Södra-andan-stipendiet 2020, kraftigt försenat. Mycket värdiga stipendiater var Wulf Hedlund och Erik Aglert. Utdrag från motiveringarna:

Wulf Hedlund ger i kanalerna Livet på Södra Latin en osminkad inblick i sin vardag som elev på Södra, dyker med sina karakteristiska kommentarer ner i stora och små ämnen, och är orädd och rättfram i sitt val av intervjuoffer. Under en tid när det har varit svårt att samla skolan fysiskt har Livet på Södra Latin skapat gemenskap genom att vara något att känna igen sig i, ha roligt åt och få insikter av. Dessutom sprids skolans namn och anda över hela världen!
 
 
På Södra Latin finns så många möjligheter att engagera sig att det känns omöjligt att hinna med allt under en gymnasietid – men det har Erik Aglert lyckats med. Från Elevkåren, till Latin Lover och inte minst i SLAVS har Erik utforskat allt engagemang på skolan. För att inte glömma den episka Distansvisan! Erik har också hjälpt till att proffsigt livestreama möten och event och på så sätt möjliggjort engagemang för alla skolans elever. Skolan har mycket att tacka Erik för – om någon har Södraanda så är det han!

GRATTIS!

 

– – – – – – – – – – – – – – – –

Om man glömt betala medlemsavgiften går det utmärkt att göra nu. Medlemsavgiften är 300 kronor per familj och betalas till plusgiro 19 33 43-1 eller med Swish 123-633 43 95. Medlemsavgifterna kommer till fullo eleverna till godo, styrelsen jobbar ideellt och föreningen har mycket låga omkostnader.

 

– – – – – – – – – – – – – – – –

Utdelning av TRANSTRÖMER-stipendiet 2020 skedde 18 september!

Stipendiaterna är:

Britta Lignell (verkets namn “Diminuendo”)

Alice Maddock (verkets namn “Little Boy”)

Zelda Nilsson Cederberg (verkets namn “Kommer ihåg”)

På bilden syns – från vänster – Britta, Alice och Zelda, och Ingvar (bibliotekarie) samt Alexandra och Karin från MFSL.

Grattis till dessa oerhört duktiga skribenter!

 – – – – – – – – – – – – – – –

Gå gärna med i vår Facebook-grupp!

___________________________________________________________________________________________________________________