Aktuellt

Årsmöte 2018

Årsmötet äger rum tisdagen den 2 oktober kl. 19.00 i sal A125. Före mötet erbjuder eleverna en guidad visning runyr skolan. visningen börjar kl. 18.00 och startar i foajén.

Årsmöteshandlingar hitta du här:

MFSL årsmöte 2018 Verksamhetsberättelse 2017-2018

MFSL årsmöte Resultaträkning för MFSL 2017-18

 

Södraandans stipendium 2017
Höstterminen avslutades för Målsmännens förening vid skolans julavslutning då vi hade äran att dela ut Södra-andans stipendium 2017, till Hannah Wikforss-Green, klass ES16B.
Detta för att hon initierat arbetet med föreningen Gränslöst Skapande som genom konst, musik och skrivande skapar en plats där gymnasieungdomar kan mötas, utöva sina konstnärliga intressen och knyta nya band. Föreningen har särskilt fokus på nyanlända gymnasieungdomar.

Lärarfrukost
Måndagen 8 januari bjöd föreningen lärarna på mycket uppskattad frukost i skolans lärarrum. 

Öppet Hus
Den 17:e januari på skolans Öppet Hus kommer vi att finnas på plats för att lyfta fram föreningen och vår verksamhet på skolan för intresserade föräldrar. Vi passar också på att dela ut vårt rykande färska Nyhetsbrev för våren 2018.

Tranströmer-stipendiet 2018.
Tranströmer-stipendiet instiftades i samband med att Tomas Tranströmer (tidigare elev på Södra Latin) tilldelades Nobelpriset i litteratur 2011. Det första stipendiet delades ut på våren 2012. Stipendiet ska uppmuntra elever i årskurs 2 på Södra Latins Gymnasium att på svenska språket skriftligt med klarhet, enkelhet och precision formulera tankar känslor och stämningar.
Årets stipendieansökan ska vara en skönlitterär text i valfri genre och form – kortnovell, prosapoem, dikt, drama etc. – som anknyter till Tomas Tranströmers dikt ”Romanska bågar” genom en fri tematisk tolkning, samt genom att använda ett antal av diktens ord.
Välkomna att lämna in bidrag senast den 25 februari. Stipendiet delas ut den 20 april i aulan.

  

DSC_2043 (1)

 Förra årets stipendium, 2017, delades ut till Essy Klingberg, Moa Frisk Wallte och Samuel Levander.